Dagens aktivering

Haha, vet inte om aktivering är rätt ord menmen. Idag har jag solat på studdsmattan och bara tagit det lugnt. Det var riktigt skönt. Jag har också skrivit lite på några inlägg som kommer komma upp lite här och där. Nu senare ikväll så ska jag städa min kanins bur och göra fint hos henne så lite har jag väll gjort när dagen är slut. Om ni har något förslag på inlägg eller något ni vill läsa om så är det bara att kommentera eller maila oss, [email protected]. Nu ska jag avsluta det jag börjat på så kommer jag tillbaka senare ikväll :)


ÄLSKAR bilden


Sjuk :D

Pappa är sjuk idag, bra för mig, dåligt för honom. Alltid när han är sjuk eller om jag är sjuk åker vi och äter på resturang. Så idag ska vi på Sushi buffé och äta :P Jag äter inte det, men dom har massa annat, typ yakiniku. Det är nog min älsklings mat :P


Mummmmmmms...♥ :P



Den här låten har fastnat i mitt huvud och vill inte komma ut... (Den  här var den enda som gick att "bädda in", annars hade jag tagit musikvideon.)

SOOOL!

Herregud vad härligt det är att det fina vädret har hållt i sig! Idag har jag och en kompis legat och solat på stranden hela dagen så lite färg har vi fått ;) Dock kan det bli lite väl varmt ibland så man måste bada! Nu sitter jag och fixar det sista på en grej som kommer hända inom framtid. Riktigt kul faktist!!! Skriver vad det är när allt är fixat och klart :D
Fast ska inte klaga på vädret, det kunde ju sett ut såhär...


Internet..

Det finns iget som irriterar mig så mycket som internet...
Vårat Interet krånglar hela tiden. Inte så kul.. Men nu fukar det så det kommer uppdateras mer från mig nu. Om det är något ni vill läsa om, kommentera!!

Hello Kitty

Ni har väll inte missat Equilines kollektion i sammarbete med Hello Kitty? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hm, först när jag såg kavajen så tänkte jag, "ja men den var ju snygg" men ändrade åsikten när jag såg baksidan. Den lilla rosetten är lite för mycket tycker jag. H.K. märket syns knappt så det var okej men det är som sagt lite mycket. De som skulle köpa sånna saker är nog lite små och de är ju lite dyra också så jag vet inte riktigt vad de tänkt när de gjorde kollektionen. Ska små barn gå runt med kläder för flera tusen kronor när de växer snabbt som attan? Strumporna gillar jag faktist, de är lite söta. Schabraken är okej men vet inte om jag vill rida runt med Hello Kitty... Man är ju inte ensam då ;) Skämt å sido så vet jag inte vad jag tycker om denna kollektionen. Tröjorna och jackorna var dock väldigt snygga! Något jag tror jag skulle vilja ha. De var stilrena och inte för mycket H.K. på. Annars tycker jag att kollektionen var riktigt snygg! Synd bara att det var lite för mycker H.K. på sakerna fast de var diskreta.








Skansen

Idag åkte jag Amanda och Felicia till badet och badade och solade. Jag gjorde mitt första dopp för året, haha bara liite sen... ;) Det var riktigt skönt eftersom det var sjukt varmt idag. Tror det var över 30 grader. Sen åkte vi hem och åkte vidare till Skansen och såg på allsången. Och plötsligt blev hur kul som helst att titta på det. Vi träffade skrikande grisa, björnar som roade sig X) och blev attakerade av kandagäss. Och så kan jag passa på att rekomendera er att titta in på tv4+. Skenet bedara är det absolust roligaste pogrammet som finns X) Ja då kanske ni ser min urdåliga humor. Jaja nu ska jag fortsätta att titta. Har lite bilder som kommer upp imorgon.


Nu så

Nu ska jag snart cykla iväg till badet och träffa Felicia. Ska bli superskönt för det är verkligen VARMT! Och så ska dert ju bli hur kul som helst att träffa henne ;) Men nu måste jag ta och skynda mig och plocka ihop mina saker. Vill ni ha mer bilder förresten? Om ni vill säg gärna om vad så kommer det mer inom snar framtid :P


Ni får titta på Bente ett tag X)

Hej på er!

Har verkligen inte orkat blogga idag. Det har varit hur varmt som helst och så har jag haft ett par kompisar här så har inte haft ork eller lust till det idag :( Hur som helst så har det varit en superdag! Har något inlägg som jag skrev för ett tag sen som kommer upp. Men nu ska jag gå ut och njuta av det sista av det fina vädret :)


Min dag

Idag åkte jag ju med Emma till Hööks, horze och lite andra ställen. Sen ringde min kompis och var desperat. Hon var tvungen  att åka till stan och ville att jag skulle följa med. Så vi åkte dit.
Jag tänkte åka hem först och lämna allt jag köpte idag, men då var tåge inställda, så jag skulle behöva vänta jätte länge. Så hon skulle i stället komma och möta mig.
När jag väntade på tåget ringde ho och sa att tåget var inställt så jag fick vänta i 50 miuter till.
Det gick gaska fort eftersom jag pratade med henne hela tiden.
Vi kom i alla fall in till stan och hon köpte det hon skulle.
Sen gick vi till Kungsträdgården och satt där och hade tjej-snack. Jag hade missat mycket på dom 11 dagarna sen vi sågs sist ;)
När vi satt där kom det fram några killar till oss.
Vi snackade jätte länge och dom gick och visade oss runt, vi hittade, men tydligen skulle dom visa oss runt ändå :P
Efter ett tag frågade vi hur gamla dom var. Dom svarade 19 så då fick vi så bråttom hem att vi inte hann ge dom våra nummer, haha. :P

Jag har haft det jätte kul hela dagen med Ema och min underbara Johanna♥

Dagens inköp

Började dagen med att vakna alldeles för sent. Felicia hade redan kommit när jag gick upp... Duktigt av mig! Sen åkte vi till U.Väsby och gick och kollade runt lite i Horze och Hööks. Sen åkte vi vidare till Stockholm ridsport men det var tyvärr stängt så vi åkte till XXL och kollade där en liten stund. Sen var jag tvungen att skynda mig för min granne skulle konfumera sig så då stack jag dit och nu ska jag egentligen vara där men sprang bara över för att hämta mobilen och kameran men kunde inte låta er vara ovetande om detta ;) Detta köpte jag iallafall:



Tröja-Horze, Royal Equus
Pike-Mountain Horse
Stumpor-CRW
Hoodie-Mountain Horse


Bildminne 2

Dessa bilder är från min allra första tävling. Jag red en ponny som heter Felicia 3.


Ser ut som jag ve tinte vad men bjuder på den :P

Här har ni oss för en herrans massa år sen, men det är vi, jag, Emma till höger och Felicia till vänster

Och ja jag hade väst under på den tiden... Inte så smart X)



Sämsta kaliten ever...

Den minst smickrande bilden för mig men ni får se den för att Trean ser så himla söt ut :)

R U B R I K ?

Jag har inte gjort en "bild" med mitt namn (vilken förklaring, haha). Emma har gjort en till mig, men jag hade tänkt att göra en egen, lite mer personlig. Med en bild på Gomis eller Darkella, eller någon annan häst. Jag kanske får börja använda de som Emma har gjort till mig då så länge ;)

Goman

Mamma kunde tydlige fotta, så nu har jag några minuter på mig att göra ett inlägg :P

Här är i alla fall en bild på goman i sin nya grimma:) Helt nyvaken och underbart söt♥ (Tyvärr är den tagen med mig mobil..)


/Felicia

Åker snart

Jag ska snart gå ut till bussen och sen åka till Emma. Fler inlägg kommer sen när jag har kommit hem ;)

Design förslag

Har gjort en liten bild, kastade ihop den som lite inspiration. Designen blir såklart mycket ljusare men jag gillar tanken bakom den, lite gammal stil. Typ som gamla filmer, svart-vit eller svag färg och lite knastrig eller nått i den stilen. Tror att det kommer bli rätt fräckt! Men nu vill jag såklart veta vad ni tycker. Om ni har förslag eller om ni gillar min idée eller inte :)




Tror det blivit lite missförstånd, vi är alltså två personer som driver bloggen, jag och Felicia. Så om ni undrar så är de omärkta Felicias inlägg. Vi har inte hunnit fixa allt med blogen än, har knappt hunnit med allt men vi träffas imorgon så då blir det nog lite mer klarhet i allt ;)

JAA!!

Jag visade mamma JW ridbyxorna idag. Sen sa pappa att om jag inte ätr godis på ett halvår får jag dom!! :D Tror inte att han vet vad dom kostar, hihi..:P

Mitt mål iår- Bara handla saker till mig själv och inte 7000 saker till hästarna som jag aldrig kommer använda. Jag måste spara pengar till en ny kamera, ridbyxor och lite annat roligt. Imorgon ska jag ju till HÖÖKS med Emmis, hade tänkt köpa minst ett par strumpor och kolla på rean om det finns något som jag gillar.

(Det blir antagligen dom röda, annars marin eller brun, om jag inte gillar rött längre då. Eller så kanske jag skulle satsa på en ny hjälm..? Jag bestämmer det sen.)

Efter regn kommer solsken

Precis som rubriken lyder har det regnat här och sen blev det solsken :) Jag och Amanda har studdsat med våran grannar i regnet med plastpåsar på fötterna. Fötterna är iallafall torra ;) Och efter morgonens lilla besvikelse ("regn") så hinner vi till Upplands Väsby ("solsken") innan våran ena granne har konfremation imorgon. Så nu ska här handlas. Och fick veta att Felicia kan hänga med så hon följer med i bilen. Vi får ta och planera lite överraskningar på bloggen. Och såklart designen. Får verkligen ta mig i kragen nu. Nu ska jag leta fram lite bilder. Sneak peaks kommer...


Mitt lilla solsken

Simmat

Idag åkte jag mamma och pappa till Nälstabadet. När vi hade varit där i några minuter började det regna, men vi fortsatte ett tag. Sen blev det för kallt så jag och mamma sprang in i duschen och värmade oss där.
Fy fan vad kallt det var!
Nu sitter jag i soffan och kollar lite på HÖÖKS. Har hittat jätte mycket som jag bara MÅSTE ha! Det mesta är från HV Polo, så jag har inte råd med allt just nu.

Här är i alla fall det jag vill ha:













Haha, märkte nu att det var mycket blått :P Jag tycker faktiskt att marinblått passar till brun-beiga ridbyxor. :)

Jag måste komma på vad som passar till mina nya ridbyxor... Nå som har en idé?

(Till dom här)

Kevin Staut

En ryttare jag beundrar är Kevin Staut. Jag tycker att han rider väldigt mjukt och försiktigt med mjuka hjälper. Och så är ju hästen Silvana riktigt snygg. Det jag beundrar av honom är att han är så lugn i vissa sitvationer där andra hade blivit stressade. Hästen Le Prestige de Hus verkar ju inte vara den lättaste att rida och så får den små ryck ibland. Men istället för att börja bra i tyglarna sitter han bara där och driver frammot. Och ibland tycker jag att det ser ut som att han bara sitter på hästryggen utan att göra några justeringar. Att kunna rida med så små hjälper när det gäller hoppning är nästan lite häftigt. Man måste vara samspelt med hästen och båda måste lita på varandra. Och i en tävlingssitvation dessutom, där många blir stressade. Okej han har väll tränat lite på det ;) men ändå. Att rida snyggt, kontrollerat, försiktigt men ändå stadigt är något som få personer kan göra och det beundarar jag honom för. Och så rider han som att det var stilbedömning och allt är matchat ;) Grym ryttare helt enkelt!


På denna filmen tycker jag att han knappt justerar något.



Ändrade planer

Idag skulle jag och mamma egentligen spendera genom att åka till Upplands Väsby och köpa lite saker som kan behövas nu i sommartider men sen kom jag på att det kanske är stängt på de flesta ställena så gick in och kollade och mycket riktigt så var det stängt. På varenda hästbutik i närheten! Lite synd men sånt får man ta :P Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta och göra. Ska iallafall ta och göra en lista på vad som måste inskaffas. Lite nytta får jag göra. Detta vet jag att jag ska skaffa ↓, har västen som hör till. Tror att det kommer bli jättesnyggt ;P




Fullt upp!

I morse gick jag upp 7. Klockan 8 satt vi i bile på väg till mormor och morfar. Vi har varit där hela dage och kom nyss hem. Jag är helt slut så nu ska jag gå upp och lägga mig! 
Godnatt bloggen och alla läsare!

Midsommar

Mer midsommar kan det inte bli










Riddagbok

Något jag hade när jag var liten var en riddagbok och jag kollade igenom den idag och tänkte tillbaka på de stunderna och människorna som gjort en till den ryttaren man är idag. Och hur kul är det inte att se tillbaka på det i framtiden så nu har jag bestämt mig för att skaffa en ny ordentlig riddagbok, inte en sånn jag har idag ;) Bloggen är ju lite som en dagbok men här skriver jag ju inte på samma sätt som jag hade tänkt skriva i dagboken. Då tänker jag skriva utförligt och lite tråkigt ;) Haha! Kan ju visa er hur det ser ut när jag köpt en riktigt bra bok att skriva i. Har ni en riddagbok eller andvänder ni er av en blogg eller nått annat? Skulle vara roligt att veta!




Bildminne

Här är några bilder från en hoppträning i vintras. Kalle var jättefin då minns jag. Alla bilder är print screenade, ni kanske märkt att jag gillar att print screena?







Vet inte varför kvaliten blev sämre här





Svaren

Här kommer svaren på frågorna ni ställt till frågestunden. Haha efter många försök så fick jag till slut till det. Förlåt för fraset i bakgrunden ibland. Hoppas ni fick de svar ni ville ha :)




Glad Midsommar!

Glad midsommar på er! Hoppas ni får en mysig dag med en massa god mat och vänner och familj. Själv ska jag snart och titta på midsommarstången och hälsa på två shettisar som står i närheten. En liten bildbomb och svar från frågestunden kommer upp idag :D Ha det riktigt bra!


Det drar ihop sig!

Då börjar sommarens höjdpunkter närma sig! Längtar som tusan! Snart åker jag på hoppträningsläger och sen åker jag och Felicia iväg och rider isisar X) Haha, men det ska bli superkul, älskar att vara där! Och sen Malmö CHS! Gud vad kul! Och imorgon är det midsommar. Det drar verkligen ihop sig nu! Hoppas bara att vädret bättrar sig så det blir riktig sommar ;) Har ni några sommarplaner?


Första gången jag red islandshäst ;)

Älskling


Together forever, never apart, mabey in distance, but never at heart♥

Sommarlov...

... på riktigt!
Nästa vecka får Goman s3ommarlov på riktigt. Han ska stå i några veckor och bara ha det mysigt. Jag mailade några igår (angående medryttare), hoppas på svar snart!

Svar på fråga;)

Såg att någon hade kommenterat Emmas inlägg, och eftersom jag läser alla kommentarer såg jag att det var en jag kunde svara på. 

Känner du nån "känd bloggare" eller någon som också bloggar?
Har du nått favorit märke på hästsaker?

Jag och Emma känner Vicky, som driver Ponilovers tillsamans med Elina, som vi har träffat några gånger. 
Vi lärde känna Vicky på ett helgläger på Karlshems gård för några år sen. 

Mitt favorit märke är Glengordon :)  


Emma ;)

Frågade mamma om vad jag skulle blogga om, jag har blogg torka :P Då sa hon att jag skulle skriva om Emma, så mamma, ditt ord är min lag! ;)

Emma är en av dom ärligaste människorna jag känner. Det är alltid lika kul att vara med henne, även om vi bara kollar på TV. Hon är nästan den enda som förstår mig om jag pratar om hästar, mina vänner i skolan gillar inte hästar alls.

Vi lärde känna varandra i stallet när vi var ganska små. Emma brukade komma fram till mig och fråga vilken häst jag skulle rida. Våra föräldrar satt på läcktaren och pratade så dom lärde också känna varann. En dag skulle jag och Emma träffas i stallet, en helg, vi båda var helt tysta i början. När mamma kom och hämtade mig den dagen skrattade vi och det var som om vi kännt varandra hela livet. Vi fortsatte åka ut till stallet på söndagarna och fixade med hästarna och lite så. Sen, efter ett tag, började vi träffas hemma hos varandra.
Vi sov över hos varandra och åkte på ridläger tillsamans.

Emma är faktiskt den enda jag är avundsjuk på! Hennes hus är så snyggt och mysigt. Hennes föräldrar är världens snällaste och lagar VÄRLDENS GODASTE MAT!! Hennes rum är jätte fint och hon har jätte mycket fina saker som jag gärna vill ha. Hon rider JÄTTE bra och lugnt. Så ja, vem vill inte ha ett liv som Emmas? ;)


Har varit lite off...

Som ni kanske märkt har jag varit lite off med mitt skriande och det har inte blivit så mycket om hästar utan mer om sakerna runt omkring hästar. Det är pga att hästarna har åkt iväg på sommarbete så det finns inte så mycket att skriva om ;) Hoppas ni orkar stå ut en liten stund till med mina inlägg för snart blir det mer om hästar. Håller desutom på att ladda upp bilder från den stora kameran så där finns det några bilder jag vill visa er men det tar tusen år (!) för det är över 4000 bilder och laddar över dem till den stationära datorn som är lite seg... Men så fort jag fått över bilderna så ska ni få se. Har några bilder på datorn också som ni kan få se så ska göra små bildbomber med minnen från 1 år tillbaka ungefär. Så ska ni få se skillnad! Om det är något speciellt ni vil läsa om så är det bara att säga till. Och just det, ska skriva en liten presentation igen eftersom vi har fått lite nya läsare :)



Det har blivit rätt stor skillnad på Kalle :) Denhär bilden är tagen i höstas och nu är han en riktig biff! ;)

Hööks-outfit

Jag kollade på HÖÖKS och tänkte sätta ihop en outfit till dom som inte har råd med dyra saker. Tyvärr är min data lite konstig så jag kunde inte göra en "normal".

Fårskinnspad, 699;-

Aluminiumstigbyglar, 479;-

Shabrak, 229;-

Jag tycker att rött är SÅ SYGGT! Det passar till nästan alla hästar :P

Avslutar

Jag avslutar frågestunden imorgon så fråga på nu om ni har nån fråga! :)




Följ oss med Bloglovin'

Nu börjar det hända saker med bloggen! Nu kan ni följa oss med Bloglovin'!

Följ våran blogg med Bloglovin

/Emma & Felicia

Designen

Håller precis på att pilla på designen, går dock rätt långsamt då jag (Emma) inte är en hejjare på detta med designer ;) Men det går frammot! Nu kan ni ju följa oss med Bloglovin' och ni hittar länken långt ner på "inläggslistan" Har inte riktigt räknat ut hur man gör en egen eller får den högt upp så än så länge kommer den sitta där nere. Om ni vet hur man gör en egen etc. så får ni gärna höra av er! :)

/Emma & Felicia

Rea!

Ni har väll inte missat att Hööks har sommarrea?! Jag blir väldigt sugen på att åka och titta på lite saker.




Gammalt

Här är några väldigt gamla bilder från min ridtid. Känner att jag bjuder idag ;)




Från min första tävling, kom faktist 3:a då :)





Ny medryttarhäst...?

Jag har börjat kolla lite efter en ny medryttarhäst. Det är absolut inte så att jag inte älskar goman, men jag vill ha en häst att träna med. Goman har varit skadad väldigt länge, kolik, fång, hältor och myggbett under magen så det inte går att ha på en sadel. Presis när vi börjar sätta igång honom igen så blir han sjuk igen. Det är inte så kul, enligt mig.
Under dom åren jag har varit där har jag lärt mig jätte mycket om olika sjukdommar, symtomer och annat som kan vara bra att kunna senare i livet. Han har också "dåliga perioder" då han inte vill komma in från hagen och håller på så. Dom dåliga perioderna har bara blivit fler och fler och jag har tröttnat på honom.
Så nu letar jag en ny medryttarhäst och har hittat några som jag är intresserad av. Bland annat några i Kungsängen, där jag kanske ska börja i skolan nästa termin.
Jag mailade en tjej som har en Islandshäst i stallet i närheten av Goman, men hon hade precis tackat ja till en annan...
Jag får kolla vidare och se om jag hittar någon som jag passar med. :)

Gårdagen

Sorry att jag inte bloggade igår, men jag hade fullt upp hela dagen!
Först var jag i stallet och fixade lite där med Goman. Sen åkte jag hem och mötte mamma, så vi åkte och handlade lite mat. Sen lagade vi mat och åt, och sen stack vi ut på en springrunda. Efter det gick jag och la mig i soffan och sov tills Jersey Shore började klockan 01.35 :P

Bio

Hejsan på er! Nu ska jag snart springa och ta tunnelbanan och se på bio med en kompis. Men har fixat så att bloggen sköter sig själv medans jag är borta ;) Vi ska se Hur många lingon finns det i världen? Men nu måste jag rusa, glöm inte frågestunden! Om det blir ett par fråger så svarar jag på dem i en video :D


Uvex

Är det bara jag som inte fattat grejen med Uvex hjälmar? Fattar inte riktigt grejen med att ha ett rymdskepp på huvudet. Eller ett ägg ser det kanske mer ut som... Iallafall så tycker jag att de ser lite skumma ut och kan ju inte säga att de är direkt snygga. Kanske framifrån men från sidan, nej. Men så är det ju vissa som passar i det och andra som inte gör det så vissa är säkert jättesnygga i dem. Men jag skulle som sagt inte vilja ha på mig en sådan. Då är GPA ett tusen gånger bättre förslag. Fast lite coolt var det när det var lag SM...






Snart

Snart är det midsommar och idag och imorgon åker pollarna på sommarbete alltså snart ;) Det är massa saker som också händer snart men kan inte berätta det innan något är säkert. Haha kanske inte så smart att berätta det men men ;) Just nu så regnar det jättemycket! Gud det går verkligen inte att lita på det svenska vädret. Jaja det får man väll ta ;) nej men nu åskar det som satan så nu får jag stänga av datorn. :/


Frågestund

Hade tänkt ha en liten frågestund :) Ni kan fråga vad som helst om allt som rör mig, bloggen, hästisar. Ja you name it! Fråga på nu om allt ni vill veta!



Johan Falk

Just nu ligger jag i soffan och kollar på Johan Falk, direkt efter det ska jag gå upp och lägga mig för jag ska åka till stallet tidigt imorgon. Om man kan lita på vädret blir det fint väder imorgon! Det kan behövas, jag måste ju bli lite brun innan skolan då jag tävlar med min kompis om vem som blir brunast, hehe :P

Jag har kollat runt lite på hästar till salu. Hittade en jätte fin häst som har vinster upp till 140 cm hoppning! Vilka fina hästar det finns!
Aja nu ska jag fortsätta kolla, hejdå ;)

En stark person!

Tycker ni borde gå in och kolla på denna bloggen. Kan inte fatta att det verkligen hänt! Så himla synd och jag kan bara tänka mig hur hemskt det måste kännas. Att förlora sin bästakompis måste vara det hemskaste som kan hända. Johanna måste vara en otroligt stark person som klarar av att se frammot. Så hilma STARK! Kunde knappt fatta vad jag läste och det tog lång tid att smälta vad jag läst. Att bara följt en person genom en blogg, genom ord och bilder och ändå så blir man så ledsen för hennes skull. Att ord kan ge en starka känslor. Nu fick jag mig en riktig tankeställare om vad som verkligen kan hända. Att säkerhet kommer alltid först! Johanna är en riktig förebild, det hoppas jag ni ser! Vem som helst kan inte bara se frammot! Jag kan bara önska henne det bästa i framtiden. Och en en gång hon är så himla stark!


Vilket fint väder

Vädret har ju varit väldigt fin både idag och igår-Not! Regn hela dagarna nästan. Men nog om vädret. Idag har jag hämtat hem min cykel från stallet. Väldigt kul att veta. Har inte orkat ta med den pga vädret men nu när solen stack fram under några minut fick den komma hem. Sen håller jag på att planera resten av sommaren för fullt. Har snart haft 2 veckors sommarlov men det känns som att jag inte gjort så mycket. Men nu ska det bli ändring på det. Så nu planeras en massa saker som ska fylla upp sommarkalendern ;) Kan berätta mer om det när allt är klart men hoppas kan man alltid göra för riktigt roliga saker som kanske kommer hända. Men nu har Amanda tjatat med mig på en joggingrunda så får se om jag överlever ;) Senare ikväll så kommer det upp lite inlägg från  mig så tills dess, bye!


Nya outfiten

Om det inte är så tråkigt väder ute imorgon får prinsen ha på sig sin nya outfit, annars kör jag på den gammla.

Här är i alla fall den nya ;)

Grimma, 129;-

Det här fast i marin, 29;-

Dom blåa, 99;-

Allt är från HÖÖKS :)
Han kommer bli så galet snygg!

Klar

Nu är jag klar med outfiten, det tog jätte lång tid eftersom datan hängde sig hela tiden... Är sugen på att slänga den i poolen, ska låta Kristoffer kolla på den först, sen slänger jag i den och köper en ny! :P

Dressyr

Igår gjorde jag ju en hopp-outfit, så idag ska jag faktiskt göra en dressyr.
Förlåt att jag inte har uppdaterat idag, men jag har varit på sjukhuset för jag har haft ont i halsen i 3 månader. Inte så kul... :( Jag ska tydligen dricka mycket och äta ipren eller alvedon om jag har ont. Förhoppningsvis blir det snart bättre!

Vad gammal du blivit

Haha! Nu har vi haft bloggen i en vecka! Kan knappt tro det. Har vi gjort ett bra jobb? Vi har skrivit 45 (46 med detta) inlägg än så länge på en vecka, det är nästan 7 inlägg per dag! Och det kommer mer senare ikväll så det blir ca 7 per dag. Vi har ju inte riktigt hunnit fixa allt så som designen som jag fick slänga ihop men snart så ska den också vara fixad. Det är förresten väldigt kul att ni vill läsa våran blogg och snart så kommer några överraskningar upp senare i sommar så ni får hålla utkik och en massa annat skoj. Om det är något som ni tycker att vi ska fixa ändra på eller skriva om så är det bara att säga till så ska vi försöka fixa till det. Det är ju ni som gör bloggen! Nu för att fira detta så ska jag se på film! ;) Woho vi fyller 7 dagar!

/Emma & Felicia

Indianen

Hahah här är några bilder på när jag och Kalle hoppar i Onsdags på Maskeradhoppningen. Riktigt söta tycker jag ;D




Man ser ringen runt ögat om man kollar lite närmare ;)

Fottade av Jessica's föräldrar

Lite bilder

Lite print screenade bilder från några filmer. Säg gärna vad ni tycker :D














Lite ful galoppbild ;)





SM i agillity

Här kommer en riktig bildbomb från igår. (De är tagna med mobilkamera därav kvaliten)


Här går de banan





Riktig SM stämning































Snabbast hunden jag sett!





















Film

Nu så ska ni få se en liten film på mig och Bente från i Fredags. Filmen är från början av ridpasset där han var lite ostadig men men. Han är inte så gammal heller och tycker att det är lite jobbigt. Om händerna så har jag skrivit förut om varför de är där de är. Hoppas ni gillar den. Håller på att fixa lite mer saker som kommer upp bla. bilder och print screenade bilder och bilder från agillityn så de kommer också upp så småningom :) Ni får gärna säga vad ni tycker om honom.




Marin blå hopp-outfit


Jag satte bara ihop den lite snabbt, alltså inte så seriös.

outfit

Nu sitter jag och ska fixa en hopp-outfit, om ni vill se nån speciell outfit är det bara att kontakta oss genom kommentar eller mail.

Vad innebär respekt?

Vad innebär egentligen respekt mellan två individer? Att den ena är högre i rang och att den andra underkastar sig? Eller att båda tampas om första platsen?

Att ha respekt för en häst, eller djur över huvudtaget, är för mig lika självklart som att man äter mat. En häst är mycket större än dig själv och väger flera hunda kilo mer. Du kommer aldrig kunna stoppa dem med ren styrka då hästen är mycket starkare än du. För att kunna rå på en häst måste vi förstå varandra, vi lite på varandra och vi måste respektera varandra. Men vem är då högst i rang? 

Vi ska alltid vara högst i rang när man är med en häst. Är du högst i rang så kommer hästen förstå. Vi är inte högst i rang av naturen utan vi har hamnat där eftersom vi är de "smartaste" (hur man nu ser på det). Men för att bli högst i rang behöver man inte andvända våld. Har ni sett hur ett föl nästan genast förstår att den är under i rang mot ledar hingsten? Den har respekt. Hingsten utstrålar något att respektera och det är samma sak vi gör när vi har respekt. Vi får respekt av en häst genom lungt men bestämt beteende. Och jag tror att den respekten man får är ömsesidig. Jag kan inte förstå mig på personer som slår och sliter i en häst för att få såkallad "respekt". Jag kallar inte det respekt utan rädsla! Vem är inte rädd för en som slår dig?

Respekt för mig är när två individer förstår varandra, de förstår var gränsen går och var din "bubbla" och dens "bubbla" är. Riktig respekt får man med tid. Men får antagligen slita för det men det är värt det i slutändan. Bara för att man är mindre får man inte mindre respekt! Och bara för att man är större får man inte mer. Om man är en lugn person som är värd att respektera så får man den respekten man är värd.  Jag kan inte förstå mig på slit och slå metorder! Det är bara vad jag tycker, säg gärna vad ni tycker.


Home

Nu har jag kommit hem från SM och tagit en massa bilder med mobilden. De blev ju väldigt fina ;) men de behövs fixas så de kommer nog upp senare imorgon för jag hinner inte fixa alla bilder nu... Efter vi kom hem så lagade jag och Malinda mat och senare var hon tvungen att åka hem. Så nu sitter jag och Amanda hemma med en massa godis. Vet inte omdet är en ba kombination ;) Men nu ska jag fortsätta fixa bilder så får ni se dem och film och sånt imorgon. Sorry ska hålla mitt löfte nu! Felicia är ju och tittar när hennes pappa cyklar Vättern runt så nu är det bara jag som står för uppdatteringen så om det är något, vad som helst, ni vill läsa om så klicka in en kommentar eller skicka ett mail till [email protected] 


Äntligen hemma!

Vi har nyss kommit hem efter pappas cykel "tävling". Han cyklade på 10 timmar och 55 minuter, riktigt bra eftersom han bara har haft sin cykel i en månad.
Jag och mamma hittade några affärer, så en tröja och en stickad kofta fick följa med mig hem. Vi satt och lyssnade på musik, pratade och hade det kul, sen började vi tänka på pappa som skulle cykla i motvind och med uppförsbackar i 30 mil :P

Jag har kunnat blogga från mobilen, men har bara kunnat skriva en rubrik och lägga in en bild, därför har mina inlägg varit konstiga.
Nu kommer jag kunna blogga mer och förhoppningsvis kommer jag kunna uppdatera mina bilder på tisdag, om kameran fungerar..

Han håller på bil svettfux igen! Den bruna färgen han har på bilderna är inte lika fin, nu är han nästan svart :D


Vad händer idag?

Idag ska jag åka och se SM i agillity. Därför kan uppdatteringen svikta lite men när jag komer hem efter 5 så ska ni få se en massa bilder och en liten film också. Kameran åker såklart med fast då av form av mobilen ;) den stora kameran har inget minne så får se vad mobilen kan göra X) men kolla in senar ikväll så ska ni få se bilder och film :D


Ängen

Red barbacka på ängen. Red Bente. Har ridit honom lite förut och då har han varit lite osammarbetsvillig men nu var han riktigt trevlig och sökte sig till bettet. Han är inte så gammal och har inte kommit så långt i sin utbildning så man får andvända sig av det som finns. Men som sagt var han väldigt trevlig! Hittade lite knappar på honom och vissa steg var det riktig WOWkänsla på. Pappa kom och fottade och filmade. Tyvärr filmade han inte när han gick som bäst men lite film blev det allt. Red inte hur seriöst som helst eftersom det var så härligt. Men lite seriös får man alltid vara ;) Red med låga händer och tänkte bara frammot så att han skulle söka sig mer fram till bettet och söka stöd. Riktigt kul var det iallafall och en härlig avslutning på träningarna! :D Om ni vill se film och lite bilder så får ni skriva en liten kommentar. De kommer säkert upp iallafall men kul att veta om någon vill se :)


nu sticker jag neråt i landet så ingen uppdatering från mig


på väg till stallet


Mina änglar

Ni betyder så otroligt mycket för mig,
Jag kommer aldrig kunna beskriva med ord hur mycket jag
älskar er eller hur glad jag är som har er,
Ni har gjort mig till den jag är och det är jag evigt tacksam över,
Ni är mina äglar utan vingar, mitt liv, mitt allt,
Jag älskar er av hela mitt hjärta♥


/Felicia


Glädje blandad skräck

Jag fick precis veta att jag ska till Tandläkaren imorgon! Och själv för den delen! Fick tillslut med mig syrran efter en omgångs tjat ;) Men några minuter senare sa mamma att vi ska troligtvis vara och hälsa på våra kusiner när det är Malmö City Horse Show och att vi skulle gå på den! Annars fick jag stanna kvar tills den är. Och så är det en till sak som kanske också blir av! Om ni kan gissa det får ni en länkning! Har också med skåne att göra. TAGGA! Så himla kul! Från och med nu ska jag spara mina pengar så att man kan shoppa loss där. Vilka mer ska dit?!







Bildbomb

Min data gillar inte att vara snäll, jag kan tydligen inte göra tidsinställda, det var meningen att det här inlägget skulle komma imorgon men men...

Här kommer bilder på Goman! ;)

Vacker i sina vinterkläder?? Hehe











Jag noch mamma med finaste älsklingen

Bebis visar hur en riktig man ska buga:)

Halloj!

Hejsan på er! Har ni haft en bra dag? Det har iallafall jag.Har varit med Felicia hela dagen och träffat min och hennes gamla ridlärare och kollat på en massa grymt snygga saker i hennes butik. Har hittat en massa saker jag vill ha nu :) Sen stack vi till Hööks som ligger långt bort därifrån! Haha, ja vi är normala X) Jag slog på stort och köpte lite mer snoddar. Nödvändigt!

Om jag inte jag har fel nu så är de tidsinställda ganska tråkiga? Rätta mig annars. Men jag kommer på att jag ska vara borta hela dagen runt 12 på natten eller precis innan jag ska iväg så därför har de inte blivit så noga skrivna men jag har menat allt jag skrivit! Så nu ska jag ta mig i kragen och se till att om det ska vara några tidsinställda så ska de vara skrivna lite nogare. Samma sak med bloggen. Har bara inte haft ordentligt med tid till att verkligen sätta mig ner förän på kvällen och ja, ni kan tänka er hur det blir då ;) Men nu har jag bortförklarat mig så det räcker. Nu ska jag faktist som jag lova skriva lite åsikts inlägg som ska komma upp.


Lite pysselbilder

Kan ju passa på att visa er några bilder jag tog igår när vi pysslade med dem.


Tycker att han är fruktansvärt söt på denna bilden





En fet hiss!

Måste ge en FET hiss till min hopptränare Kristin! Hon tog över vår grupp efter att våran förra tränare blev utbränd. Hon har lärt oss jättemycket och vill verkligen att vi ska lyckas. Utan henne skulle jag inte vara där jag är idag. Hon har gjort så mycket för oss och jag vet inte hur man ska ge tillbaka det. Förhoppningsvis kommer jag fortsätta träna för henne på Fredagar istället. Vilket jag ser fram emot. Hon är verkligen värd en stor hiss för alt hon gjort för oss. Tack Kristin. Och som avslutning på denna hiss så tänker jag citera henne.
"Det är eran lektion jag har sett fram emot hela denhär tiden, verkligen. Ni är den roligaste lektionen jag har." Det värmer om hjärtat väldigt mycket! Så det här inlägget är helt i hennes ära!


U N D E R B A R

Kalle var så himla duktig idag! Sjukt duktig, snart blir det en tävlingsponny av honom ;)

Kom till stallet lite efter 1 och träffade några andra som skulle hoppa. Vi fixade lite till maskeraden och åt lite. Sen runt 3 kom några till och vi började borsta ponnyerna efter att de ätit lunch. Efer många timmars ryckt var de klara och vi åt "middag" eller vad ska man kalla nudlar? Fixa det sista till ponnyerna och sen fixade vi utklädningssakerna. Jag och Kalle var ju somsagt indianer och han fick en ring runt ögat och en hand på rumpan med fingerfärg. Jag hade med mig sjukt mycker onödigt! Bestämmde mig för att skippa lindor, pullar och att byta schabrak så han fick ha det han hade, ett svart och vitt. När vi började rida var han stissig och lite nojjig för alla på läktaren och alla utsmyckade hinder. Men när det var våran tur så lät jag honom kolla noga på alla hinder och så var det inget mer med det. Hoppade fram på ettan och en mur och ett Sverige plank. Sen red vi banan och det gick så SJUKTbra! Trodde inte att vi skulle komma runt felfritt men det gjorde vi! Han riktigt sög tag i hindrena och lyssnade på mina fattningar och förhållningar. Han ville hoppa jag kände verkligen det! Red tillbaka till collectingringen med världens största fångigaste smajl på läpparna. Det är så kul att när han är själv så lyssnar han på mig och vill hoppa! Vem vet snart har vi kanske en liten tävlingsponny! :D Älskar honom! Sen fick han en massa godis och kramar och vi fick beröm av många efter att de sett hur han var på framridningen och skillnaden på banan :) Vi är på väg och vi kommer inte stanna! :D Förresten kom det jättemånga och kollade så vi fick og ihop en massa pengar till nya tävlingshinder.




Tidsfördriv

Nu är jag antaglignen och hoppar. Så för att roa er får ni veta detta. Ush känner att det var länge sen jag tävlade
1. På vilken klubb började du rida?: Järfälla ridcenter
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Min gamla ridlärare Paméla och alla hästar
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Kalle
4. Vilken häst har du mest placeringar med?: Belini

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Daphne  
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Bellini/Ingi
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LA nånting, kommer inte ihåg (på träning) 
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har inte tävlat i år

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Gigalo 1.20
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Gigalo 1.20
3. Vad har du tagit för placeringar i år?: Har inte tävlar i år

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Hm, svårt att säga. Elton kanske...
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Svårt det med... Starkast vilja hade Elisha definitivt, hon hade vilja så att det räckte och blev över ;) 
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Tomas
4. Vem är den största hästen du ridit?: Daphne
5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Flinga
6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Felicia 3
7. Vem är den häst du tog din första placering med?: Klubbtävling: Flinga en 3;dje placering
8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Bellini

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhustävling - Inomhustävling
Satsa för seger - Fisrida
Vitt schabrak - Personlig färg  
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam


Vilken tidning?

Vilken tidning tycker ni är bäst eller mest läsvärd? Själv tycker jag att Equipage är en solklar vinnare. De skriver om intresanta saker och har bra artiklar. Gillar även Hästmagasinet som är en trogen tidning i stallet. Men vad tycker ni? Tycker att Ridsport skriver om lite, vet inte hur jag ska uttrycka mig, tråkiga saker. Ja, vad kul att hon/han hittade en ny häst, men det är inte sånt jag vill läsa om. Dock gillar jag deras debattsida, tycker det är väldigt kul att titta in där och se vad folk tycker och tänker. Men Equipage hemsida bättre ändå tycker jag. Den är ljus och lätt att hitta i. Ridsports är lite mörk och tråkig. Equipage skrive lite mer om hästen och sånt gillar jag att läsa om. Vilken tidning läser ni? Equipage? Hästmagasinet? Ridsport? Ponnymagazinet? Galopp? Eller nån annan?







Nyfiken

Det har ju kommit lite nya hästsporter de senaste åren och jag blev väldigt intresserad när jag läste om PoloCrosse. Det är en blandning av Lacrosse och Polo. Man har en håv som man skopar upp en mjuk boll med och sen ska man göra mål. Men får bara vara tre på planen samtidigt från varje lag och bara enfallaren får göra mål. Jag älskar att spela Lacrossse så jag blev väldigt intresserad av denna sport. Det är kanske lite som Polo med lite snäva svängar och så men jag tror att det är lite lugnare. Nån mer som blivit intresserad? En rolig grej att kanske prova på tycker jag.


Sticker nu

Hejsan! Nu sticker jag snart till stallet. Ska bara packa ner det sisiat och sen är jag iväg. Har fixat så att det komer upp lite tidsinställda senare idag så ni får lite inlägg av min iallafall. Kommer hem efter 22 så vt inte om jag orkar blogga då men jag får se, kanske är jag jättepigg. Gud känns som att min cykel kommer vara liiite överfull med allt som jag ska ha med mig. Ha det gött!


More than words


Han har växt i höjd, muskler och beteende men för mig är han samma lilla ponny jag blev kär i

Newmarket

Newmarket, behöver jag säga mer? Så himla snyggt! Älskar hur de vuxit fram från den "gamla" designen. Nu ser de riktgit fina ut. Skulle inte tacka nej till ett sånt. Själv har jag en förkärlek till schabrak och ridtäcken så har ju såklart förälskat mig i ridtäckena. Speciellt de gråa och bruna. Vad tycker ni? Ska iväg och shoppa med Felicia på Torsdag så ska kolla lite på sånna...




Packat

Nu har jag äntligen bestämt vad som ska med till stallet imorgon. Tog lång tid att bara välja vad man ska ha och sen att fixa allt som ska med tar tid. Har liksom lindat alla lindor rätt, letat rätt på schabraken som ska med, tvättat vissa saker. Haha det låter ju som att jag ska ut på tävling mer än att vi ska ha maskerad ;) Så här ser iallafall det som ska med imorgon ut ↓ Förresten förlåt om detta är tråkigt att läsa om, från och med nu slipper ni ;)


Ridstövlar
¤ Väst
¤ Bruna ridbyxer
¤ Strumpor
¤ Hjälm
¤ Bunt linne
¤ Stickad kofta
¤ Handskar
¤ Ett brunt skärp-ett svart skärp

¤ Ett vitt schabrak-ett grönt schabrak
¤ Vita lindor
¤ Pannband
¤ Pullar
¤ Padd
¤ Nosludd

¤ Fingerfärg
¤ En massa olika snoddar
¤ Läderband
¤ Fjädrar - svart/vit
¤ Babyolja
¤ Pälsglans
¤ Små hårborstar

Komer såklart inte andvända allt! Men vill se vad som passar bäst. Kan ju inte ha pullar och nosludd :P Man vill ju inte överdriva, det får hellre bli mindre än mer ;) Less is more ;)

Rött?

Jag vill ha röda ridbyxor, men vet inte om det kommer uppskattas av andra i stallet. Själv tycker jag att det är jätte snyggt! Samma sak med ridhandskar. Jag är inne i en röd period, men ja.. Vad tycker ni? Är det snyggt eller inte?



Baka :)

Förlåt för min dåliga uppdatering, men jag har lite kvar i skolan. Vi slutar imorgon och då kommer jag kunna blogga hela lovet! :) Men ni har ju Emma så helt utan inlägg är ni ju inte ;)

Jag fyller ju år idag så nu ska jag och min syrra (Elina) baka tårta och cupcakes tills imorgon då mina kusiner kommer och firar mig. Det ska bli jätte kul att få träffa alla även om vi träffades 31 maj ;)

Nu måste jag gå, hej då♥

Namn

Jag (Emma) satt och klurade på "namnskyltar" idag så att det är lite lättare att se vem som skriver vad. Den lilla texten är ju rätt liten så den bryr man sig kanske inte om, eller? Hursomhelst har jag gjort två namnskyltar som matchar headern. Vad tycker ni? Var de fina eller ska jag göra om dem (isåfall hur?) eller ska vi bara skippa dem? Ni bestämmer.

 


Första tävlingen

Naaw! Titta vad jag hittat, print screenade bilder från min och Kalles första hopptävling. De suger i kvaliten men de är kanske lite roliga att se. (Dator vill inte sammarbeta därför kan jag inte ladda upp filmen...)




Dressyrtönt







Har fler men de är så suddiga så ni slipper se dem ;) Fast kan ladda upp dem om ni vill

Glen Gordon

Nån mer som fått nojja på GG? Det har iallafall jag! Älskar färgkominationerna. De är liksom lätta och matcha med. De är lite diskreta så de är perfekta till att ha till vardags men sticker samtidigt ut på tävling. Smart.. Gillar modellen nedan speciellt. Huvorna är inte så pjåkiga dem heller ;) Ge mig!


Införskaffat

Idag har jag varit lite överallt. Jag och Malinda har fixat lite saker inför maskeraden. Tror det kommer bli superfint. Vi var lite överallt, först i stan och sen i Solna. Och tillslut efter vad som kändes som en hel dag shoppande så stack vi hem till henne och åt pannkakor :) Detta skaffade jag, ska fixa ihop allt imorgon så kan ni få se vår outfit.

¤ Fingerfärg
¤ Stickad kofta
¤ Fjädrar - svarta och vita


Om mig

Nu kommer min pressentation som jag inte orkade skriva igår.

Jag heter då Felicia och rider på Järfälla ryttarförening eller Säby Gård som stallet heter. Förra året gick jag över på stor häst efter mycket tjat på mamma. Jag går just nu i hoppgruppen och trivs jätte bra! För snart 4 år sen hittade jag mitt lilla hjärt, Darkella. Från början skulle jag bara ta ut henne från sin spilta ut i gången för hon som skulle sköta henne inte vågade gå in.
Hon gjorde inget mot mig och samma kväll mailade jag Sussi som har hand om skötarna och sa att jag ville bli skötare. Det dröjde några månader innan jag fick bli skötare. varje gång jag skulle sköte henne tog jag ut henne i gången och hon gick runt och ville inte låta mig röra henne med borsten. Hon försökte bita mig och sparkade efter mig.
Jag gav aldrig upp. Efter ett tag hittade jag min medryttarhäst Goman och det blev för mycket med att rida 2 gånger i veckan, vara hos Goman 2-3 dagar i veckan, hinna sköta och gå i skolan. Så jag sliuade som skötare.
Jag gick in och hälsade på Darkella nästan varje gång jag var i stallet.
Innan jag började rida stor häst skötte jag henne när jag hann, men var inte skötare. Banden mellan oss stärktes och jag litade på henne till 100%. Tillslut började hon lita på mig, men det tog 3,5 år! Nu när jag kommer till stallet gnäggar hon, låter mig borsta henne i spiltan vilket nästan ingen får och lägger sitt huvud i min famn när jag sitter i hennes spilta. När jag började rida stor häst ville jag alltid rida henne och det fick jag nästan alltid.
Det är väldigt många som säger att vi passar ihop och att hon brukar vara helt galen när dom ska göra iordning henne inför ett pass, men nu när jag var där stog hon helt lungt.

Mer om mig kanske. Jag har ridit i snart 10 år. I flera år har jag ridit i samma grupp som Emma och det var så vi lärde känna varandra (det kanske hon skrev...?). Jag hatar dressyr när det går dåligt! Jag kaan inte rida dressyr, jag vill att det ska gå så bra och jag ställer för höga krav på mig själv och hästen. Men i hoppningen går det bättre för då ställer jag inte lika mycket krav på mig själv. Jag har tävlat några gånger (bara 1 gång sen jag gick över och då kom jag 3a). När jag ska tävla väljer jag hellre svårare hästar än en häst som går perfekt, jag tävlar inte för att vinna, utan för jag vill veta lite mer vad jag ska tänka på och vad som är bra. Så helt enkelt för min egen skull och för att utvecklas i min egna ridning.

Här kommer 2 bilder på Darkella som jag hittade på Google


LC:1 Pristagare 29maj11
Hon är i mitten

Dagens ridpass

Idag skulle vi som sagt hoppa. Jag var helt insdtälld på att jag skulle ha Darkella så jag borstade och fixade henne tills det inte fanns ett enda damkorn kvar. Men nehe... Tydligen ville Louise ha henne och jag hade tydligen haft henne så  ofta så louise fick henne. Jag fick då välja mellan Pinnen (Pinoccio), en övervuxen ponny eller Comedy, en outbildad "ung" häst.
Jag valde Comedy eftersom att jag aldrig hade suttit på honom innan och jag har varit skötare på honom förut.
Det gick inte så dåligt faktiskt. Vi kom över alla hinder, även om sprången inte var så vackra. Vi fick hoppa en liten bana med 2 titthinder som han inte alls reagerade på.
Han kändes jätte konstig i skritten, det känndes som om han gick orent. Jag kollade i spegeln men såg inget, sen bad jag Ki kolla på honom, men hon tyckte han såg bra ut.
Sen kom vi fram i traven och han travade på hur fint som hellst. Han tog stora och luftiga steg och sökte sig neråt. Det känndes helt enkelt underbart!
I galoppen hade han lite bråttom och "sprang på" lite mycket, men även där stora och runda språng.

Med rätt ryttare och med lite träning skulle han kunna gå långt i hoppningen! Jag kollade på när han tävlades i dressyr 1 maj och det såg jättefint ut!
Han var faktiskt en av dom bättre hästarna jag ridit på ridskolan.
Hittade en bild på honom, alltså inte jag som har tagit den!

/Felicia

Shoppa

Nu ska jag iväg och shoppa till mig och Kalle. Får se vad för roligt det blir. Vi blir indianer hursomhelst, orkar inte tänka om(=laaat!) Ska fixa ihop sakerna lite senare idag så kan ni få se vad det blev, eller snarare hur vår outfit kommer blir. Har inte fixat mina lindor så de ser ut som jag vet inte vad! Måste linda in dem igen och fixa schbraket vi ska ha för det ser också inte så vackert ut... Vilken bra koll jag har då ;) Men nu ska jag skynda mig ner.


Så här fint såg det ut sist jag kollade in i ett av "hästskåpen"

5 saker om mig och Kalle

¤ Jag är född i Norge
¤ Jag går i en Engelsk skola
¤ Jag har varit medryttare på en häst på 170 cm
¤ Jag kan inte äta innan tävlingar
¤ Jag var allergisk mot hästar

¤ Kalle äter på spön, vilket är hans hobby. Han kan dock inte plocka upp dem efter att han tappat dem ;)
¤ Kalle älskar "bananborstar"
¤ Kalle är kär i en valack och ett sto
¤ Kalle älskar att leka med vattenhinkar
¤ Kalle äter upp fingrar om man håller i hinkarna (göm fingrarna!)

Nu kanske ni vet lite mer om mig och Karliken.


Älskar farten i bilden

Behöver hjälp

På Onsdag ska vi ha maskeradhoppning för att samla in pengar till lite tävlingshinder. Jag och Kalle ska vara Indianer. Men det är inte det lättaste att fixa en outfit till. Kalle ska nog ha vita lindor och nått coolt schabrak och ett fint pannband men jag... Inte så lätt att komma på vad jag ska ha. Vi ska ha svarta och vita fjädrar eftersom Kalle är svart-vit. Sen lite fingerfärg till att göra lite indiantecken på honom. Jag hade tänkt ha fjädrar i hjälmen och ett läderband som håller ihop det och flätor. Sen tar det stopp. Kan inte ha en vanlig dräkt för det kan jag inte rida i ;) Får väll ha bruna ribyxor antar jag och kanske en brun pocho/klänning som man kan rida i. Ojojoj det är inte lätt det här så snälla hjälp mig! Vad kan man ha om man är Indian?


Dagens ridpass

Jag orkar tyvärr intre skriva en pressentation om mig själv, den kommer nog i morgon.

Idag var jag med på en hopp kurs för Ki Sandersen. Jag fick rida Darkella, så klart! :P Vi skulle hoppa stuts med 3 hinder, sen en oxer och sist en  kombination. Jag höll i henne lite för mycket när vi skulle hoppa stutsen så jag "störde" hennes balans lite, lite onödigt på en häst som är obalanserad i vanliga fall. Jag har stora problem med att låta hästen bara gå på utan sitter gärna och rider galoppen och reglerar. Sen sa Ki åt mig att slappna av och att jag inte fick ta i henne 10 meter innan hindret och då gick det bra! Hon tyckte det var lite för kul så när hon fick stå och vänta på sin tur stog hon och hoppa på stället och ville iväg. Vi fick hoppa runt 1.10 och hon hoppade snällt och ärligt på allt.

Tyvärr var ingen med och fottade, det var ingen som orkade vara i stallet 8 i morse och fotta :P

Jag ska hoppa imorgon också så kanske kan flörta med nån som orkar fotta :P
/Felicia

Presenation av Emma

Hejsen!
Emma heter jag och det är jag som kommer driva bloggen med Felicia. Jag är född 1996 och bor i vår huvudstad. Jag är en glad och possetiv person som älskar att skirva. Jag har haft en egen blogg förut men la ner den för nån dag sen men blev så otroligt skriv sugen på att skriva igen så startade upp denna bloggen med min kompis Felicia. Detta kommer framförallt vara en hästblogg med lite inslag av vardagen. Jag har ridit i ca 10 år nu. Lite privat och på ridskola. Jag rider för tillfället på Vällingby ridcenter där jag stormtrivs. Har hittat en liten polle som jag oftast rider. Han heter Kalle eller egentligen Karlik men kallas nästan alltid Kalle. Kalle är en islandskorsning med en massa krut i. Han är 7 år och är fortfarande lite grön. Vi har startat våran första hopptävling tillsammans och det var hans första tävling med bra resultat. Jag är en riktig dressyrtant skulle jag nog säga men älskar att hoppa också. Jag rider i en dressyrspecial och en hopspecial här på ridskolan då jag oftast rider Kalle om det inte kommer något imellan. Kan passa på att skriva lite om Kalle också.

Kalle är somsagt 7 år och en islandshästkorsning vilket man kan se ibland i den ökadetraven ;) Han är en c-ponny skulle jag tro (inte slutmätt pga åldern). Han är lite grön då han inte blivit riden så mycket men han utvecklas superfort :) Det är jag som för det mesta hoppat honom och jag kan inte säga att han är mer än duktig. Han älskar att hoppa! Han är dock lite feg av sig X) Men det jobbar vi med och det brukar inte märkas så mycket. I dressyren är han väldigt fin, arbetsvillig och väldigt trevlig att rida. Alltid glad och pigg på att lära sig saker. Kalle är förövrigt väldigt snäll och en mysig individ som tyr sig till en och som man får ett starkt band med. Och så har han så söta ögon ;D

Jag hoppas att ni kommer trivas här på bloggem. Om det är något ni undrar så är det bara att fråga på med en kommntar eller på mail. Ni kan nå oss på [email protected] Vi ska försöka ha en så roliga och läsvärda inlägg som möjligt. Ha det bra!




Välkommen till min nya blogg!


Hahahahaha!

Haha så himla ROLIGT! Kan inte sluta skratta!! Jag dör!
Spola fram till 2.00 om ni inte vill lyssna på norska ;)



Hjälmdiss!

Dessa sju hjälmar måste jag bara total dissa! Kan inte riktigt se meningen med att rida med dem. Visst vissa kan bli snygga med rätt matchning men inget jag skulle sätta på huvudet.




RSS 2.0